Diggin.pl - Nasze Rekomendacje Muzycznediggin.pl - Nasze Rekomendacje Muzycznediggin.pl - Nasze Rekomendacje Muzyczne
diggin.pl - Nasze Rekomendacje MuzyczneStartLinkiForumArchiwaIdeaKontaktdiggin.pl - Nasze Rekomendacje Muzyczne

28-30.08.2009 Tauron Festwal Nowa Muzyka, Katowice  Dodaj do...
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Diggin.pl Strona Główna -> Info o eventach
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
GP
So Damn Hot

PostWysłany: Czw Sie 27, 2009 1:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wiedziałem że jak wkleję zdjęcie "fury" to chętni się znajdą.
Wiecie gdzie mnie szukać.
daniel
DigginStaff

PostWysłany: Nie Sie 30, 2009 11:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jakby co to transmisja z koncertu Roots Manuvy teraz w Roxy FM
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość  
itsari
So Damn Hot

PostWysłany: Pon Sie 31, 2009 8:42 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sob.
sms od Kwazara o 01:51 >>> Flajing kutfa lot us!

Cool

no rozniósł FL w drobne atomy czas i przestrzeń przez godzinę.

Fever Ray jak dla mnie wspaniale i magicznie,
Jon Hopkins konkret!
Planningtorock ciekawie.
kudUat
So Damn Hot

PostWysłany: Pon Sie 31, 2009 9:54 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

manuva byl najwiekszym rozczarowaniem festiwalu, caly wystep probowal ratowac hypman, w tym czasie bohater wieczoru walczyl z tym, zeby sie nie wyjebac w pijanym widzie. Bylem pod barierkami, czulem zarzenowanie, rozczarowanie i nawet spalony w tlumie bacior nie pomogl.

Dla mnie to byl festiwal Speach Debelle, Ebony Bones, FL i Hopkinsa, Scroobius Pip też swietny
phreneticus
So Damn Hot

PostWysłany: Wto Wrz 01, 2009 12:40 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a hudson m? ktos ogarnal? bo wszyscy co byli sie do znudzenia jaraja flying lotusem Smile a o hudsonie nikt mi ani słowa nie nawinał, nie bylo go, nie dotarl, wszyscy o nim zapomnieli? Smile
So Damn Hot

PostWysłany: Wto Wrz 01, 2009 8:18 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

był, ale się nie ogarną z tym swoim lajw aktem jak dla mnie.
puszczanie piosenek było, a jak się chwycił za serato to ciężko mu szło zmiksowanie jednego numeru z drugim.
muzycznie ok, ale wykonanie słabo.
już nie wspominając o tym iż zginął praktycznie w cieniu Lotusa.
panznieba
So Damn Hot

PostWysłany: Wto Wrz 01, 2009 10:54 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Powoli się ogarniam, wypada chyba wystukać kilka słów, jak wrażenia.

Piątek, mocnym startem ital teka, nastepnie Speech Debelle rozbujała doskonale, zaskakujący Dan Le Sac vs Scroobius Pip, no i wielki szoł Ebony zrobił wrażenie. generalnie nie siadł The Bug, ale było kiedy ogarniać bro:)

Sobota! Zdecydowanie wieczór zdominowany przez FlyLo! oszołomił. i właściwie co trzeba zostało juz napisane. Wypada też wspomnieć o Jonie hopkinsie, bo zajebistą klase pokazał, miło zaskoczony znów, moc! Ciekawie też planningtorock, ekstra wizuale. A hudson faktycznie lekko przyćmiony, zabawne było też to jego schodzenie i powracanie - łacha? wtf?
A, na fever ray wytrzymałem minut pietnaście.

Niedziela - Zajebisty set ONRY! Ajt. Jacaszek magiczny, masa emocji również, w pięknym wydaniu. Mum fajnie, Green grass of tunel zniszczył! nie wiem o co chodziło z pogodnem, na ostrym mozna było zrobić bro, bo znów to samo, na rootsie fajnie się bujało, a znajoma nazwała go shaggim;) Lipa z brakiem Deacona, fanem nie jestem, ale mogło być ciekawie.

W samych katowicach byłem po raz pierwszy, bardzo pozytywnie! Ogólne wrażenie - miasto pełne mish mashu, gdzie nowoczesność kontrastuje z wyziewem prl-u, gdzie na przeciwko Macka znajdziemy mięsny, i perełki jak szyldy sklepów. Industrialne zabudowy, i parkowe, zadbane przestrzenie. ++! Super opcja przejazdzki na tandemie, chcę jeszcze! no i ciekawe wykłady foto.

Piona dla Templera i Ola, fajnie było stuknąć się piwkiem i podzielić wrażeniami. Pięć też dla Good Paula, Eltrona za szybki, miły i kosmiczny powrót (do 2001;) ) do kraka. yo!

Zapomniał bym, kilka fot na Picasie. Cheers!
Luca
So Damn Hot

PostWysłany: Wto Wrz 01, 2009 6:02 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Też się wypowiem chociaż byłem tylko w sobotę.

Oszibarack mnie szybko znudzili i poszedłem na piwo, następnie planningtorock bardzo ciekawie ale bez fajerwerek, potem Fever Ray podkłady fajne co z tego skoro samej wokalistki nie dało się słuchać, raz jej głos brzmiał jak z piekieł a raz jak the knife co nie jest raczej zaletą ale za to te lasery i teledyskowe lampki! Na prawdę robiły wrażenie i chociaż dla nich warto było zostać. Jon Hopkins miał lepsze i gorsze momenty z przewagą gorszych. Momentami brzmiał jak edIT z pierwszej płyty co mnie ucieszyło ale potem przechodził drastycznie w dubstepowe łubudubu przekręcając z podnieceniem gałkę Smile No i Flylo! Było na prawdę dobrze, podobało mi się co grał, sam jako postać też wydawał się ciekawy, charyzmatyczny, uśmiechnięty pan hah ale chyba miałem jakieś nadzwyczajnie wielkie wymagania bo czuję niedosyt, liczyłem na duchowe uniesienie, dotyk coltrane'a ale może zła karma mi na to nie pozwoliła bo patrząc w jakim amoku byli otaczający mnie ludzie kontakt z zaświatami był hehe.

niestety po flylo musiałem się zwijać i nie zostałem na Hudsonie.

Co do miejscówki bardzo fajna, ma potencjał ale trzeba jeszcze paru edycji by nabrał odpowiednich walorów ale myślę, że w raz z budową muzeum to się stanie Smile
Powrót do góry
m.floyd
So Damn Hot

PostWysłany: Czw Wrz 03, 2009 4:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sebol - dzięki za relację, aż mi się nie chce swojej spisywać
panznieba - fajne foty - te z lotusa poszły na tapetę na chwilę
templer - dzięki za ogarnięcie doskonałych noclegów

pozdrowienia dla eltrona, gp, ell meme i piotrka, teezy'ego, 100ny, teskko i wszystkich innych z którymi non stop się mijałem/bujałem po terenie.

muzycznie moc.
dużo przegapiłem, kilka rozczarowań, niedociągnięcia soundowe - poza tym NIE NARZEKAM!

superwakacje, k...o!
(niedziele 13:30 @ www.Radiofonia.fm)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość   Odwiedź stronę autora
guybrush
So Damn Hot

PostWysłany: Czw Wrz 03, 2009 4:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

m.floyd napisał:
superwakacje, k...o!

ale żeś klasyka sparafrazował tej!

dla niekumatych: http://www.youtube.com/watch?v=F66ohZF59cc
templer
So Damn Hot

PostWysłany: Czw Wrz 03, 2009 5:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lol. nie znałem tego.

ja się nie będę rozpisywał. muzycznie bardzo dobrze. pierwszego dnia problemy z nagłośnieniem, ale na najważniejsze dla mnie eventy na szczęście ogarnęli. flylo mi zrobił kosmos, zajebiście zagrał onra, na duży plus występy roots manuvy, ital teka, jona hopkinsa (tu żałuję, że samą końcówkę widziałem), jacaszka i ebony bones. zawiodłem się na hudsonie i the bug.

organizacyjnie w porządku. spoko miejscówka, fajny klimat. nie jestem fanem piachu ale chyba lepsze to niż brudna gleba. świetna opcja z pufami w ogródkach, więcej poproszę w przyszłym roku. z minusów, ochrona wypraszająca z terenu festiwalu pół godziny po zakończeniu koncertów. dajcie ludziom dopić browara i wymienić wrażenia ze znajomymi następnym razem.

pozytywnie zaskoczyły mnie same katowice. byłem pierwszy raz i spodziewałem się industrialu, smogu i górników na ulicach Wink a to całkiem przyjemne miasto. no przynajmniej w centrum, które widziałem. cieszyn to nie jest ale jest ok. mam nadzieję, że tauron się będzie rozwijał w tym mieście i z roku na rok będzie co raz lepiej.

wysyłam wysokie piątki do wszystkich towarzyszy festiwalowych. dozo za rok.

thelamest
So Damn Hot

PostWysłany: Pon Wrz 14, 2009 11:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hudson ok, poza tym że co 5s puszczał sampel ze swoją ksywą, ale ja bardzo lubiłem heralds of change, heeters i w ogóle ten cały 8 bit hip hop już wcześniej. dan le sac i ten drugi (też lubię) podobaliby mi się 100x bardziej, gdyby wokal był chociaż w połowie tak wyraźny jak w studio. dziękówa dla chłopaków i dziewczyn za wszystkie akcje fachowe!
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Diggin.pl Strona Główna -> Info o eventach Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: